Vergadering 4 juni 2012 – Inheemse bomen als bonsai

Deze keer zijn we wat dieper ingegaan op enkele inheems boomsoorten als bonsai, bomen die men soms al eens durft te vergeten als men al dat Japanse importgeweld ziet. Inheemse soorten zoals beuk, berk, eik, meidoorn, enz. kan men mits wat zoekwerk ook hier in onze lage landen en contreien vinden, en zijn zeker niet ongeschikt om mooie bonsai van te maken. Je moet enkel het goede uitgangsmateriaal weten te vinden, en de moeite er willen in steken om ze om te vormen tot een mooie bonsai. Men kan met vrij jong materiaal beginnen, als men goed beseft dat er een lange weg moet afgelegd worden. En dan zijn er ook mensen die prachtige stukken weten te vinden, waarvan de basis niet moet onderdoen aan Japanse importbomen. Een groot voordeel van inheemse boomsoorten tegenover Japanse import bomen, is dat ze van nature goed zullen groeien in ons klimaat. Ze komen hier immers in de vrije natuur voor!

Er waren helaas niet zo heel veel bomen meegebracht ter bespreking, maar toch is het weer een heel interessante avond geworden. De aanwezige bomen w<aren zeker de moeite waard, en werden uitvoerig besproken qua verzorging en onderhoud, en hier en daar werden zelfs enkele ontwerpsuggesties gegeven aan de respectievelijke eigenaars. Persoonlijke bevindingen met bepaalde boomsoorten werden weer onder elkaar uitgewisseld en besproken. Hieronder een kort fotoverslag:

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Dit was de laatste vergadering voor de zomervakantie. De volgende vergadering zal doorgaan op maandag 3 september met als centrale gast Maarten van der Hoeven uit Nederland, die ons weer een mooie lezing zal presenteren. Maar eerst gaan we nog eens samen genieten van onze jaarlijkse traditionele club BBQ die zal doorgaan op zaterdag 30 juni 2012. Voor de rest wens ik iedereen nu al een prettig zomerverlof toe…

Tot de volgende!

Dit bericht is geplaatst in Vergaderingen 2012. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *