5 & 6 februari 2011 – EUK Werkweekend + Fotoshoot Jan Dieryck

Ons eerste werkweekend van 2011 zit er op! De aanwezigen hebben in een zeer gemoedelijke sfeer wat aan hun eigen bomen kunnen werken. Jammer genoeg waren er voor zondag enkele afmeldingen wegens ziekte, maar daar is uiteraard weinig aan te doen, en jammer voor hen. Zelf vond ik het weer een heel leuke en leerzame dag, en eerlijk gezegd ben ik nu ook wel razend benieuwd naar de resultaten van de fotosessie die Jan Dieryck verzorgt heeft. De beelden die ik op de laptop van Jan gezien heb, beloven alvast leuke dingen.

Zo zie je ook maar weer dat werken met professionele foto-apparatuur toch wel een wereld van verschil maakt. Er kwam dan ook veel bij kijken: de juiste achtergrond, het correct plaatsen van belichting, de camera op de juiste hoogte instellen, aanpassen van de lichtsterkte, en hier en daar dan weer een kleine correctie aan de boom als je weer eens wat verkeerd zag. Want bij het nemen van foto’s, zie je dikwijls fouten die je anders nog niet eens zou gezien hebben. Je legt de lat voor jezelf dan ook wat hoger, want het is niet eenvoudig om een geslaagde foto te maken waar je boom er perfect op staat. Foto’s leggen de fouten die er in zitten namelijk genadeloos vast! Je kent dat wel: daar staat net nog wat te veel loof, dit kan beter nog wat opengezet worden, die tak zou ietsjes naar beneden moeten, als je die tak wegsnoeit heb je weer een mooie open ruimte, enz. Maar na enkele correcties merk je dan toch dat je boom er weer een hele stap beter op geworden is. Er kruipt weliswaar een hele hoop werk in om de juiste set-up te maken, en je moet heel wat foto’s nemen voor de juiste er bij zit. Maar als je er de tijd voor neemt merk je toch ook heel snel dat de resultaten veel mooier zijn…

Hier zijn enkele sfeerbeelden van beide dagen… smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Langs deze weg wil ik Jan dan ook heel erg bedanken voor alle moeite die hij gestoken heeft in deze fotosessie. Het was toch een hele verhuis om al dat materiaal mee te sleuren, en je kan pas beginnen met op te ruimen als de laatste bomen gefotografeerd zijn. Jan zal thuis de foto’s ook nog eens moeten bijwerken en retoucheren waar nodig, dus hij heeft ook nog wat extra huiswerk voor de boeg. Maar ik denk dat de resultaten dan ook wel navenant zullen zijn. Zodra de foto’s beschikbaar zijn, zal onze club website ook weer wat geüpdatet worden. En de respectievelijke eigenaars krijgen natuurlijk een digitale kopie van de foto’s van hun bomen.

Volgende maand komt niemand minder dan Mario Komsta weer eens bij ons op bezoek. Hij zal de bomen die de leden meebrengen individueel bespreken, en ons vertellen wat de beste toekomstopties zijn. Tot dan!

Mvg Hans

Dit bericht is geplaatst in Vergaderingen 2011. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *