Vergadering 4 februari 2019 – Larix & Prunus mahaleb project

Onze Larix project is ondertussen al 8 jaar geleden opgestart. We hebben toen enkele pas uitgegraven exemplaren verdeeld tussen de clubleden, en zouden deze dan op geregelde tijdstippen terug naar de club brengen om ze te bespreken in groep. Sommige zijn ondertussen al uitgegroeid naar erg mooie exemplaren. Er zijn ook nog andere lorken  besproken die niet uit het originele project komen, maar die ook al een interessante geschiedenis achter de rug hebben. Ook enkele bomen uit het Prunus mahaleb project – nog maar pas opgestart in juni 2017 – zijn ook opnieuw besproken onder leiding van Jean-Paul Polmans…

Elke boom werd 1 voor 1 in onze tokonoma geplaatst, en na wat uitleg over de boom door de eigenaar, werd de boom besproken door de ganse groep. Iedereen kon weer zeggen wat hij er van vond, en ideeën voor de toekomst werden met elkaar gedeeld. Jean-Paul gaf ook steeds zijn mening over de bomen, en gaf dan zijn visie mee hoe hij verder zou gaan met de boom in kwestie. Af en toe blijkt dan dat X aantal jaren er toch een compleet andere keuze kan gemaakt worden om verder te gaan met de opbouw naar bonsai toe. Een verandering van voorkant of hellingshoek kan dan vaak een groot verschil maken. En na verloop van tijd krijg je ook steeds meer keuzes die je moet gaan maken als eigenaar…

Het waren weer heel wat bomen die besproken werden, te veel om hier allemaal op foto te plaatsen. Maar toch wil ik nog enkele mooie exemplaren delen met jullie. Ze zijn stilaan op weg om te transformeren naar heel mooie bonsai, en zullen mits de juiste verzorging er enkel maar beter op worden. En ja, sommige exemplaren zullen zeker al op onze volgende tentoonstelling begin november te zien zijn…

Het Prunus mahaleb project is nog maar vrij recent opgestart in 2017. Deze bomen zijn nog niet zo ver ontwikkeld, maar ook hier zitten al heel wat leuke exemplaren tussen die veel potentieel hebben om erg goede bomen te worden. Prunus mahaleb is dan ook een soort waar je heel snel goede resultaten mee kan boeken, ze hebben namelijk enorm veel groeikracht, en reageren erg goed op bonsai technieken zoals bladsnoei. Een heel dankbare soort om mee te werken!

We hebben dit jaar ook een viertal nieuwe clubleden mogen verwelkomen. We wensen hen hartelijk welkom, en hopen natuurlijk weel veel van elkaar te leren. Voor volgende maand hebben we Udo Fischer opnieuw op bezoek in onze club, hij gaat voor ons een lezing brengen over het tentoonstellen van bonsai. Iets wat we later dit jaar ook effectief weer gaan doen met een speciale editie ter ere van ons 15 jarig bestaan als club, dus hou onze website zeker in de gaten voor updates hieromtrent…


Tot de volgende maand!

 

Dit bericht is geplaatst in Vergaderingen 2019 met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *