Vergadering 3 juni 2019 – Biologische bescherming

Als er zich problemen voordoen bij onze bonsai wordt er maar al te vaak gegrepen naar zeer krachtige insecticiden en fungiciden. We willen immers onze bomen in optimale omstandigheden laten groeien. Maar heel vaak hebben deze middelen ook bijwerkingen die nefast zijn voor het milieu. Bij verkeerd gebruik kunnen ze zelfs ook schadelijk zijn voor de mens zelf. In een tijdperk waar we stilaan rekening moeten gaan houden met de ecologische voetafdruk die we achterlaten, hebben we iemand uitgenodigd van de firma Pireco, een bedrijf dat producten op de markt brengt op basis van specifiek werkende (niet toxische) kruidenextracten. Buiten bestrijdingsmiddelen zijn het ook nog plantversterkende middelen…

Er zijn veel ziektes die onze bonsai kunnen belagen zoals bodemschimmels, bladvlekken en bladschimmels. Je hebt ook nog gebreksziekten zoals stikstofgebrek, magnesiumgebrek en zinkgebrek. Maar ook allerlei beestjes kunnenĀ  je bonsai aardig verzwakken. In vroeger tijden wist men al van de heilzame werking van natuurlijke kruidenextracten om planten te beschermen en te versterken tegen externe factoren. Vandaag de dag zijn deze methoden grotendeels buiten beeld geraakt, en is men vooral afhankelijk van chemische beschermings- en bestrijdingsmiddelen. De producten van Pireco bestaan echter voor 100% uit natuurlijke extracten en laten zich gemakkelijk integreren. Ze zijn niet vatbaar voor resistentie en zijn ook onschadelijk voor nuttige insecten, en dragen dus bij aan zowel een sterkere en gezondere plant als aan een gezondere omgeving.

De vertegenwoordigers hadden ook wat stalen meegebracht, en beantwoorden zo goed als mogelijk op al onze vragen. Je kan alle producten uit het gamma van Pireco bekijken op hun website. Zeker eens proberen als je ze kan vastkrijgen…

Geniet van de zomervakantie, we zien elkaar weer terug in september!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate Ā»