Vergadering 2 maart 2020 – Lezing Tony Tickle

De overdosis bonsai van de Trophy was nog niet helemaal verwerkt, en we waren weeral paraat voor een nieuwe lezing bij Eda Uchi Kai. Als gastspreker hadden we Tony Tickle uitgenodigd, die voor ons een lezing kwam doen over Prunus en andere bloeiende bonsai. Maar ook enkele andere soorten zoals meidoorn en Taxus kwamen uitgebreid aan bod…

Tony heeft een grote voorliefde voor bloeiende bonsai zoals sleedoorn en meidoorn, die in alle seizoenen wel iets speciaal hebben te bieden. Aan de hand van enkele foto’s van zijn eigen bomen liet hij ons zien hoe hij te werk is gegaan bij de ontwikkeling van zijn bomen. Ook liet hij ons wat foto’s zien van enkele van zijn vindplaatsen van yamadori, en prachtige voorbeelden uit de natuur…

Enkele bekendere bomen uit de collectie van Tony Tickle, die toch al een geschiedenis van meer dan 25 jaar hebben..

En als toetje werden ook nog enkele bomen die leden hadden meegebracht kort even besproken door Tony. Hij gaf tips over hoe hij de bomen zag, en wat hij er mee zou doen. Tony was best onder de indruk van de kwaliteit van de bomen, de meeste zou hij zelfs graag mee naar huis nemen…

Om dit bericht in schoonheid af te sluiten tonen we jullie nog even een mooie detailfoto van een Prunus spinosa oftewel sleedoorn. Sleedoorn is een zeer geliefde soort voor de liefhebbers van bloeiende bonsai, het heeft gewoon alles wat je kan verwachten van bloeiende bonsai…


Volgende maand hebben we Teunis Jan Klein nog eens te gast voor een lezing over Juniperus als bonsai. Vergeet zeker niet te genieten van de ontwakende lente, en alle frisse nieuwe knoppen op je bomen. Graag tot de volgende!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate ยป