Dit weekend stond volledig in het teken van gezellig samen aan onze bomen werken, en dit in de vorm van een “Bonsai kamp”. Via ons clublid Rick hadden we een mooie locatie gevonden in Veldhoven (NL), in en achter een gebouw dat als clublokaal voor de plaatselijke Scoutinggroep Hertog Jan van Brabant doorgaat. Vanaf ‘s middags zijn we aan de slag gegaan, en hebben we in een gemoedelijke sfeer wat aan onze eigen bomen gewerkt.

‘s Avonds hadden we dan voor de gezelligheid een BBQ met kampvuur voorzien. En om het helemaal af te maken hadden we ook nog een ‘speciale gast’ uitgenodigd voor een demonstratie, namelijk Dominique Bosch. Hij kreeg van ons een kleine maar toch wel heel potige Juniperus ‘Itoigawa’ voorgeschoteld, en mocht hier dan zijn kunnen op tonen. De boom werd eerst gezamenlijk besproken,  er werd bepaald wat de voorkant zou gaan worden, en daarna ging Dominique aan de slag. Eerst bepaalde hij met welk loof hij de boom zou gaan opbouwen, en de rest van het loof werd zonder pardon verwijderd. De jins werden ingekort en bewerkt, en daarna werd het boompje bedraad en vormgegeven. Het resultaat mocht er zeker zijn, een mooie shohin van net 21 cm kwam tevoorschijn…Ondertussen was het kampvuur al aangestoken, en konden we genieten van lekker eten met een lekker wijntje of biertje er bij. Twee kippetjes werden professioneel gespietst, en langzaam gebraden boven smeulende houtskool. En ook de BBQ lag al snel goed vol. En er werd natuurlijk ook weer heel wat afgelachen…


De avond was heel gezellig en al snel om, tijd om in de slaapzakken te kruipen. Ik denk dat ik voor iedereen mag spreken dat het weer een super gezellige dag was. De dag er na hebben we in de voormiddag nog een tijdje aan de bomen verder gewerkt, en in de vroege namiddag hebben we er dan een einde aan gemaakt, en zijn dan stilaan naar huis gegaan. Een zeer geslaagde activiteit, waar meer dan waarschijnlijk nog ooit een vervolg op komt. Hopelijk zijn er dan wat meer leden vrij, en maken we er een nog groter topfeestje van! Dank aan Rick voor de mooie locatie, en ook voor Danny en Anke voor de goede catering. En de rest voor de goede sfeer…

Tot de volgende zitting !!!!

6 Comments

  1. perfect bonsai camp, riding on a crocodile, sitting on fire, passing an exam of wheel barrow driving … and all of this with lots of wine and two poor chickens… and I was not invited, shame !

  2. Bedankt voor de gezelligheid iedereen! Gaaf initiatief! Jammer dat de ‘echte kippetjes’ niet gekomen zijn 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »