Eda Uchi Kai @ Japan 2017

Het ultieme reisgenot voor alle bonsai liefhebbers is natuurlijk Japan, het land met een zeer oude traditie in bonsai. Maar ook cultureel één van de mooiste landen ter wereld. Met 8 clubleden van Eda Uchi Kai zijn we begin februari vertrokken voor een droomreis naar Japan. Het programma was rijkelijk gevuld, we gingen zelfs naar de Kokufu-Ten, de beroemdste en misschien wel allermooiste bonsai tentoonstelling ter wereld…

Reisprogramma Japan februari 2017

7 februari: Vertrek vanuit Brussel naar Narita luchthaven in Japan.

8 februari: Aankomst in Ueno park Tokyo, voor een bezoek aan de eerste tentoonstelling van de Kokufu Ten 2017.

9 februari: Bezoek aan het Omiya bonsai museum, en aan bonsai kwekerij Shunka-en .

10 februari: Bezoek aan het tweede deel van de Kokufu Ten en de bonsai marktplaats, plus een bezoek aan enkele typische wijken in Tokyo.

11 februari: Vertrek met de Shinkansen (Hoge snelheid trein) naar Shizuoka, waar Taïga Urushibata de dag zal indelen. Bezoek aan zijn bonsai kwekerij Taïsho-En, en de omgeving van Nihondaïra, bekend van de Kunozan Toshugo tempel en het zicht op Mount Fuji.

12, 13, 14 en 15 februari: Bezoek aan Kyoto. Gedurende drie dagen krijgen we beschiukking over een mini-bus en een Japanse gids. Er zijn bezoeken voorzien aan: Ryoan-Ji, Daïtoku-Ji, Kyomizu, Heian, Kinkau-Ji, Ginkaku-Ji, en het keizerlijk paleis. Onze gids zal nog enkele plaatsen toevoegen naargelang onze wensen. Ze zal ons ook een fantastisch diner reserveren in één van de oudste restaurants van Kyoto. Op de vierde dag is iedereen vrij om te doen wat hij/zij wil. (Wandeling in de tradtionele wijken, shoppen, rusten)

16 februari: Terugkeer naar Tokyo, en vertrek op Narita luchthaven.

17 februari: Aankomst in Brussel.

Ons bezoek van 9 dagen is voorbij gevlogen, maar Japan heeft wel een onvergetelijke indruk achtergelaten op ons gezelschap. De mooiste tuinen en bonsai staan op ons netvlies gebrand, de meesten dromen nu al van een volgend bezoek aan dit prachtige land…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »