Met 5 bonsai van clubleden van Eda Uchi Kai is Jean-Paul Polmans verleden week naar Madrid vertrokken, om deel te nemen aan de prestigieuze bonsai tentoonstelling van Alcobendas nabij Madrid. Deze tentoonstelling werd georganiseerd door Luis Vallejo, en  is doorgegaan op 5, 6 en 7 december in het bonsaimuseum van Madrid. Men kon top-bonsai uit de collectie van Luis vallejo bewonderen, samen met enkele Japanse topstukken uit het museum. Speciale gasten waren Taïga Urushibata uit Japan, Kevin Willson uit het Verenigd Koninkrijk, en ook nog de Spanjaarden Erasmo García en Gabriel Romero. Maar er waren ook artiesten uit Europa uitgenodigd om met hun mooiste bomen de tentoonstelling te verfraaien…

Eda Uchi Kai heeft met deze bonsai deelgenomen:

Acer shishigashira Paul Putseys

De knappe Acer p. “Shishigashira van Paul Putseys.

Juniperus JP

Jean-Paul’s schitterende Juniperus itoigawa

Pinus mugo Lydie small

Paul en Lydie’s indrukwekkende driestam Pinus mugo

Pinus Paul Putseys

De cascade Pinus van Paul Putseys

Styrax JP

En de Styrax japonica van Jean-Paul Polmans

Met deze uitstap naar Madrid heeft bonsai club Eda Uchi Kai zich weer getoond op internationaal vlak, en als club mogen we ook weer bijzonder fier zijn op het feit dat de Styrax japonica van Jean-Paul Polmans een “Obra maestro” vermelding heeft gekregen. De vertaling van deze vermelding is niets minder dan “meesterwerk”. Proficiat Jean-Paul!

Styrax met JP @ Alcobendas 2014

Jean-Paul samen op de foto met zijn prachtige Styrax

Een mooiere manier om ons werkjaar af te sluiten bestaat niet. Bonsai club Eda Uchi Kai mag stilaan gaan uitkijken voor een grotere prijzenkast!

Attest JP Polmans Attest Paul en Lydie Attest Paul Putseys

Tot de volgende !!!

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »