Viriato Oliveira

Eerste demonstrator op de E.U.K. Bonsai Ten 2013 die we jullie voorstellen: Viriato Oliveira uit Portugal . Viriato werd geboren in Guimarães (Portugal) , en ontdekte de kunst van bonsai vrij snel. Op de leeftijd van 13 jaar – na het bekijken van een documentaire over de kunst van bonsai in Japan op een tv-show – begon hij informatie over technieken te verzamelen, en maakte hij ervaring op verschillende exemplaren van planten.

VO1
Viriato werd lid van een plaatselijke club in 2003 . Later werd hij vice-president , en begon evenementen en tentoonstellingen te organiseren. In 2007 won hij de nieuwe talentenjacht van zijn land, en vertegenwoordigde hij Portugal op het Europese Bonsai Association congres in Wenen , Oostenrijk. In 2009 – samen met 3 andere nationale clubs – werd de Portugese Bonsai Federatie opgericht , die verantwoordelijk was voor het organiseren van het eerste Nationaal Bonsai Congres.

VO3

Tot zover had hij de kans op een bepaalde manier te leren en evolueren met veel verschillende kunstenaars met hun kennis, zoals Tony Tickle (UK) , Kevin Wilson (UK) , Alberto Baleato (Spanje) , Mauro Stemberger (Italië) , John Pitt (UK ) , Jean – Paul Polmans (België), en andere kunstenaars uit indirecte aspecten zoals boeken, publicaties, enz. Hij promoot de kunst van bonsai met workshops in zijn land, en werd bekroond in verschillende categorieën. Eén van de grootste onderscheidingen was één van zijn bomen in het Nationaal Congres van 2011, die een speciale vermelding van de jury kreeg: de prijs voor beste boom in zijn categorie.

VO2

Hij zal een demo doen op een fantastische yamadori Pinus sylvestris, die aangeleverd wordt door Bonsai Studio Momiji. Vraag je je af wat hij er van maakt? Dan zal u moeten komen kijken …

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.