Bonsai & Yamadori – Tony Tickle

Tony Tickle voorstellen lijkt me ook overbodig, maar toch gaan we voor de zekerheid het maar even doen. Hij komt uit Manchester, en beoefent bonsai sinds 1983. Ondertussen is hij gespecialiseerd in inheemse Europese bomen, en in het bijzonder meidoorn, taxus en dennen waar hij zelf yamadori van verzamelt. Hij werd winnaar van de voorselectie van de nieuwe talenten wedstrijd in het Verenigd Koninkrijk van 1995, en behaalde een tweede plaats in de eerste Europese nieuwe talentenjacht in Monaco…

TT3

Tony demonstreerde op de belangrijkste congressen in het Verenigd Koninkrijk en Europa, en verschillende van zijn artikels zijn wereldwijd gepubliceerd. Hij heeft 4 keer deelgenomen aan de prestigieuze Gingko awards,  in 1997 won hij een Ginkgo Award. Alsook een UBI Award in 1997 en 1999, en een EBA Award of Merit (1999). In 2001 nam hij deel aan het World Bonsai Congres in Munchen. Hij werd ook genomineerd voor een Noelanders trophy in 2009, alsook voor tal van andere Europese evenementen. Hij zetelde in de raad van Bestuur voor Bonsai Clubs International van 2003 tot 2005, en is lid van de Association of British Bonsai Artists.

TT2

TT1

TT0

Hij demonstreerde reeds in vele clubs, verenigingen en organisaties in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Tony meent dan ook dat het belangrijk is om nooit te stoppen met leren, en reist veel om samen te werken met de beste bonsai kunstenaars. Het delen en geven van kennis is de sleutel tot Tony’s eigen lesmethoden, en daarom startte hij in 2004 met BURRS, een workshop van een weekend lang met vele uitgenodigde internationale bonsai artiesten, die hun kennis en talent komen delen met de deelnemers.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VYqCEtR9cKs[/youtube]

Hij zal natuurlijk enkele van zijn yamadori meebrengen voor de verkoop, dus als je nog op zoek bent naar een speciale boom, is het weer een uitgelezen kans om er een aan te kopen!

Tony Tickle contactgegevens:

Website: yamadoriforsale.com

E-mail: tony@tickle.co.uk

Facebook: www.facebook.com/tony.tickle

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.