Tokonoma Scrolls – Craig Coussins

Craig Coussins van Tokonoma Scrolls (Schotland) is zeker geen onbekende in de bonsaiwereld, hij is immers al 40 jaar bezig met het kweken van bonsai, weliswaar niet als commerciële kweker, maar een gepassioneerd hobbyist waarbij bonsai een grote rol in zijn leven betekent. Zijn leraren waren niemand minder dan Peter Adams en John Naka. Craig heeft wereldwijd gereisd om les te geven over bonsai  in plaatsen zoals Noord-Amerika, Europa, Rusland, Zuid-Afrika, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. Hij is ook docent geweest bij vele internationale evenementen.

CC0

CC2

Hij is ook auteur van vijf bestseller bonsai boeken waaronder het recente Bonsai Masterclass. Zijn kennis bestrijkt een breed scala van onderwerpen, hij is een uitstekende workshopleider, en een leuke demonstrator. Hij is ook gespecialiseerd in suiseki en antieke oosters antiek en scrolls (hangschilderijen). Hij opent nog zelden zijn tuin voor het publiek na een diefstal in 1991 waar veel van zijn bomen werden gestolen, het kostte hem toen twee jaar om deze terug te krijgen. Craig is ondertussen meer dan 70 jaar, en heeft zijn gehele bonsai collectie te koop staan. Hij geeft nu af en toe nog les en wat lezingen, en hij runt dus ook een Oosters antiek en antieke scroll restauratie postorderbedrijf bij hem thuis in Schotland. Craig koopt en verkoopt dus scrolls voor bonsai, samen met allerlei oosterse attributen. Zijn website is Bonsai Information (198 pagina’s!) en hier vind je de pagina Tokonoma scrolls.

CC1

CC3

CC4

CC6

Craig zal samen met zijn vrouw Svetlana naar onze tentoonstelling komen om zijn waren te koop aan te bieden. Ga er zeker eens een kijkje nemen, je zal er vele verrassende dingen kunnen ontdekken!

Contactgegevens Craig Coussins:

Website: www.tokonomascrolls.com

E-mail: craig.coussins@btinternet.com

Facebook: www.facebook.com/JosiaBloggs

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.