Bonsai Design Holland – William Vlaanderen

Ook deze handelaar zal opnieuw aanwezig zijn op de Eda Uchi Kai marktplaats: Bonsai Design Holland oftewel William Vlaanderen uit Nederland…

WV1

Bonsai Design Holland is gevestigd in Huizen in Nederland, en wordt gerund door William Vlaanderen. Huizen is een kleine Nederlandse stad ongeveer 30 minuten ten oosten van Amsterdam, aan de oevers van het IJsselmeer en het oude vestingstadje Naarden. Het is ongeveer 40 minuten rijden van Schiphol.

WV2

De meesten onder ons kennen hem dan natuurlijk ook al wat langer dan vandaag. Hij is gespecialiseerd in allerlei freesgereedschappen voor bonsai. Samurai, Samurai Junior, El Ninjo, Ninja en Shogun Master tools zijn marktleidende freesgereedschappen voor de bonsai wereld. Zijn online winkel heeft een compleet gamma van machines, frezen en schuurmiddelen voor het bewerken van jin en shari in bonsai. Ook is hij gekend voor zijn bonsaischalen en presentatiemateriaal voor bonsai. Zijn unieke schalen zijn allen handgemaakt in zijn speciale ovens, zijn oven weegt 2700 kg, er kunnen 4 personen in, en heeft een gasbrander van 175 kw!!! En hij staat ook nog bekend voor zijn grotere slabs die eveneens handgemaakt zijn van hout van hoge kwaliteit, net als de kleinere schijfjes die uitstekend kunnen dienen voor de presentatie van kleinere bonsai en kusamono…

WV3

Een van zijn grotere schalen die hij ooit gemaakt heeft, en aangekocht is geweest door Walter Pall.

WV4

William’s stand tijdens de Hai-Yama-Ten in Duitsland (2009)

WV5

Wilde wingerd (Wolfgang Putz) in een schaaltje van William Vlaanderen (Bron: http://artofbonsai.org/galleries/bonsai_putz.php)

WV6

Dus als je nog dat ene freesgereedschap of een bepaalde slab wil hebben, dan is dit weer het ideale moment om naar onze tentoonstelling te komen!

Contactgegevens Bonsai Design Holland:

Website: www.samurai.nl

E-mail:  info@samurai.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.