Kevin Willson (UK)

Kevin Willson voorstellen is meer dan waarschijnlijk overbodig voor bonsai liefhebbers die er al eventjes mee bezig zijn. Hij beoefent bonsai ondertussen al meer dan 30 jaar, en mag met recht en rede een oude rot in het vak genoemd worden. Hij is zonder twijfel één van de meest kleurrijke figuren in de Bonsai scene van Europa, een echt ‘karaktermens’. Hij is een niet te onderdrukken individu met een openhartige mening, en een groots talent om dit te brengen in vloeiend Angelsaksisch. Het is pas als het zaagsel vanuit de lucht naar beneden dwarrelt, of hij zijn voet van de stam van een stokoude yamadori den neemt , dat je de omtrek van een bonsai kan zien die zijn oog geplukt heeft uit een wirwar van takken. Het is dan dat je begint te begrijpen waarom hij één van de meest gewaardeerde kunstenaars is in de Europese bonsai scene.

kw3

Kevin is gespecialiseerd in het werken met Yamadori, hoewel hij het niet erg vindt om zijn aandacht aan Japanse materiaal te besteden als het zijn pad kruist. Hij runt de Yamadori School of Bonsai, en reist de wereld rond om les te geven en te demonstreren. Hij biedt voor zijn studenten geregeld workshops aan in het Verenigd Koninkrijk. Het is geen kleinigheid dat zijn leerlingen van wie velen nationale en internationale artiesten op hun eigen zijn, hun beste stukken meenemen om aan te werken met Kevin.

kw2

kw1
Kevin heeft een echt goed gevoel voor de esthetiek van bonsai. Je zult hem vaak horen de Japanse uitdrukking Wabi-Sabi uit te leggen, wat het complex mengsel van schoonheid, vergankelijkheid, en voorbijgaande perfectie omvat. Kevin staat bekend om het maken van de moedige beslissingen bij het ontwerpen van een boom. Hij zal – uiteraard enkel als het nodig is – de helft van de takken van de boom waar je drie dagen aan bedraad hebt, zonder pardon weg te snoeien. Maar,  je zult meteen ook zien waarom hij dat gedaan heeft, en hoeveel meer natuurlijk en vloeiend de boom achteraf aanvoelt.  Kevin staats bekend om zijn groots werk aan dood hout, maar dit is slechts één van zijn sterke punten die een deel zijn van zijn rijke artistieke kennis, en dat maakt hem tot een unieke en professionele bonsai kunstenaar.

[youtube] CHEfJ8hN53A[/youtube]

 

Op de Eda Uchi Kai Bonsai Ten 2016 zal Kevin Willson op beide dagen werken aan een potige meerstammige Taxus, die vriendelijk ter beschikking werd gesteld door Maarten van der Hoeven van BonsaiPlaza. Kevin brengt zijn Makita mee, wij zullen zorgen voor blik en borstel om alle houtsnippers op te vegen. Spektakel gegarandeerd!

Contactgegevens Kevin Willson:

Website: www.kevinwillsonbonsai.com kevinwillsonbonsai.wordpress.com

E-mail:  yamadori@btinternet.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.