Bonsai Keramiek Klika & Kuratkova

Milan Klika en Vladislava Kuřátková presenteren hun keramische werken onder het merk Klika & Kuratkova. Bovenop het beoefenen van de vrije schilderkunst, is keramiek de belangrijkste focus van hun werk. Ze creëren ook veel werk voor in de architectuur, in het bijzonder dan kunst-oplossingen voor muren, evenals de inrichting van kamers met decoratieve keramiek. Beide kunstenaars hebben een diepe relatie met de natuur. Dankzij deze relatie, zijn ze bezig met bonsai, en in het bijzonder met hun potten sinds 1984. Levendige en schijnbaar levenloze natuur, voornamelijk bomen en stenen, definiëren meer en meer hun focus. De combinatie van keramiek en boom, de twee oorspronkelijke materialen, neemt het grootste deel in van hun grafische kunst uitvinding. De auteurs werken samen met de beste Tsjechische en buitenlandse kwekers in het creëren van prachtige bonsai. Hoge kwaliteit potten met het merk van deze studio is dan ook te vinden in vele collecties van bonsai liefhebbers in heel Europa.

kk3
Het is steeds hun inspanning om een perfecte harmonie tussen de plant en de pot te bereiken. Een correct gekozen pot moet in harmonie zijn met de grootte van de bonsai, de vorm, de kleur en het oppervlak. Het doel van hun studio is voor de bonsai liefhebbers de beste selectie van vormen en maten aanbieden. Elke vorm biedt verschillende glazuur kleuren, of natuurlijke oppervlakken van andere structuren.

kk4

Een deel van hun creatieve inspanning is hun regelmatige aanwezigheid op belangrijke binnenlandse en buitenlandse tentoonstellingen. Veel van hun activiteiten worden besteed aan het ondersteunen van de bonsai beweging, en ze werken nauw samen met de Tsjechische Bonsai Vereniging. Ze zijn ook vaak betrokken bij het bewerken van het Tsjechische Bonsai magazine.

kk1

kk2
Je kan kennis maken met het werk van deze begaafde keramiek artiesten uit Tsjechië, en dit op onze Eda Uchi Kai Bonsai Ten 2016 marktplaats.

Contactgegevens Bonsai Keramiek Klika & Kuratkova:

Website: www.bonsai-keramik.com

E-mail: klikakuratkova@gmail.com