Michael Tran (DE)

Michael Tran – geboren in 1982 – begon met bonsai in 2006. Al vanaf het prille begin ging hij in de leer bij Udo Fischer, waar hij een kwalitatieve start kende in de wereld van bonsai. Hij werd ook geinspireerd door de vele mooie bonsai die op het internet verschenen, vooral door de werken van jonge bonsai artiesten zoals Mario Komsta, Taïga Urushibata en Ryan Neil. Later kreeg hij de gelegenheid om te leren van Japanse meesters zoals Iura, Katagiri, Esaka en Nobu.

mt2

In 2009 richtte Michael de online bonsai shop Minoru Bonsai op, met het idee van de distributie van alle kennis en producten om de ambitieuze bonsai liefhebber met een hoger niveau van bomen te bereiken. Hij heeft ondertussen al deelgenomen aan zowel nationale als aan internationale tentoonstellingen, en organiseert in zijn recent vernieuwde Minoru Bonsai tuin in Neckargemünd jaarlijks de Generation Bonsai show – een superlatief bonsai evenement van meerdere dagen vol bonsai actie, demo’s, lezingen en plezier voor de bezoekers. Onder de naam Treestylers maakt hij ook geregeld video’s van wat er allemaal gebeurt in zijn tuin.

mt3

Hij heeft hoge verwachtingen voor de toekomst van bonsai, zeker als hij denkt aan de huidige generaties van bonsai kunstenaars die nog opkomen, die in staat zullen moeten zijn om te werken aan de meesterwerken die vandaag de dag worden gemaakt. Michael is ook van mening dat wanneer de tijd rijp is, dat een beoefenaar van bonsai zeker aan tentoonstellingen zou moeten deelnemen. De presentatie van mooie bonsai aan het publiek, is namelijk een manier om iets terug te geven aan alle mensen die je passie delen. Hij is dan ook tevreden over de huidige bonsai scene die weer in de lift zit, en vindt dat we een grote gemeenschap zijn met veel positieve energie. Zijn motto is dan ook: “Laten we elkaar blijven motiveren en inspireren!”

mt1
Michael zal tijdens onze Eda Uchi Kai Bonsai Ten 2016 op zondag een demonstratie doen, die start omstreeks 11 hr. Kom zeker eens kijken naar wat deze getalenteerde jongeman allemaal kan!

Contactgegevens Michael Tran:

Website: Michael Tran en Minoru Bonsai

E-mail: info@minorubonsai.de

Facebook: www.facebook.com/minoru.bonsai