Pascal Houdusse – Bonsai tafels

Pascal Houdusse is afkomstig uit Rennes in Frankrijk, en is van beroep een meubelmaker met een meester-diploma. In de late jaren ’90 kwam hij terecht in de bonsai wereld, waar hij dan geregeld eens de vraag kreeg om een tafel te maken voor een bepaalde boom. Van het één kwam het ander, en begon hij beetje per beetje meer bonsai tafels te maken, en startte hij met een verkoopstand op de bonsai beurzen.  Aanvankelijk waren de modellen eenvoudiger dan wat hij vandaag presenteerd. Zoals in alle kunsten kost het tijd om de basis en de “regels” van de presentatie van onze bomen te leren kennen.

ph1

ph2
Bij het maken van zijn tafels geeft hij vaak de voorkeur om een ontwerp voor te bereiden voor een bepaalde boom, en dit in samenwerking met de klant, om alzo het gevoel van de eigenaar bij de gepresenteerde boom te integreren in zijn werk. Toen ik hem vroeg op welk van zijn werken hij het meeste trots was, moest hij me daar het antwoord schuldig blijven. Hij wist me wel te vertellen dat hij op elke realisatie best heel trots was, en dat hij gewoon elke keer zijn best doet om een naadloze presentatie aan te bieden aan zijn klanten. Hij hoopt dan ook steeds om elke keer opnieuw weer wat vooruitgang te boeken, in deze zo rijke wereld in de kunst van bonsai. Als je zijn werken goed bestudeert, zie je dan ook onmiddellijk dat de passie er gewoon van af druipt, en het gevoel voor detail bijzonder groot is. Hier onder enkele voorbeelden van zijn werk…

ph3

ph4

ph-6
Als je graag een mooi presentatie wil geven aan uw bonsai, is dit een niet te missen kans om het werk van Pascal Houdusse te leren kennen op onze Eda Uchi Kai Bonsai Ten 2016!

Contactgegevens Pascal Houdusse:

E-mail: houdussepascal@yahoo.fr

Facebook:  www.facebook.com/pascal.houdusse