Henk Fresen

Geregeld ziet men dat met de hulp van Ten-kei (decoraties speciaal bedoeld voor bonsai) een bijzondere sfeer wordt gecreëerd rondom een tentoongestelde bonsai. Veel dingen kunnen als Ten-kei gecategoriseerd worden, zoals accentplanten, suiseki en sculpturen. Henk Fresen heeft zich gespecialiseerd in het maken van bronzen miniaturen die voor dit doeleinde gebruikt kunnen worden. En alhoewel deze miniaturen gemaakt zijn in Europa, ademen ze toch een Japanse sfeer uit.

4
Omdat zijn vader een professionele taxidermist was, had Henk Fresen al heel vroeg de kennis van de anatomie van dieren, wat nodig was om een succesvol beeldhouwer van dieren te worden. Met deze achtergrond is het niet verwonderlijk dat Henk de stap naar professioneel beeldhouwen maakte.  Zijn sculpturen zijn met veel succes tentoongesteld in verschillende galerieën. Zijn enthousiasme voor Japan en de vele kunstvormen die daar te vinden zijn, leidde hem vanzelf tot bij bonsai. Hij was dan ook erg blij dat de heer Hotsumi Terakawa zijn mentor werd op dit gebied. Mr. Terakawa, die al bekend was met de professionele activiteiten van Henk als beeldhouwer, inspireerde hem om zijn aandacht op Ten-kei te zetten.

3

Zijn primaire bron van inspiratie voor deze sculpturen is de natuur, maar ook in gesprekken met bonsai liefhebbers kwamen zeer verrassende ideeën aan de oppervlakte, die dan werden omgezet in werkelijkheid. In de meeste van deze gevallen zijn deze sculpturen bedoeld voor grotere bomen, maar ook heeft hij kleinere sculpturen gemaakt die met kleinere bonsai gecombineerd kunnen worden. Hieronder enkele voorbeelden van het werk van Henk Fresen…

1   2
Ondertussen heeft Henk Fresen een opmerkelijke reeks van Ten-kei gecreëerd, en hoewel elk stuk geproduceerd is in beperkte aantallen, bezit elk sculptuur zijn eigen specifieke details. Zijn sculpturen hebben dan ook vlot hun weg gevonden naar liefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

Contactgegevens Henk Fresen:

Website: www.henkt.fresen.nl

E-mail: hjfresen@hotmail.com

Facebook: www.facebook.com/HenkFresen