Enrico Savini

Enrico Savini is een bekende Italiaanse bonsai artiest uit Monteveglio in Italië, die bijzonder veel heeft bij gedragen aan de Italiaanse bonsai scene. Vanaf de prille leeftijd van 10 jaar begon Enrico al bonsai te cultiveren. Zijn interesse in bonsai vorderde snel, en hij begon samen te werken met vele Europese en Japanse meesters.

ES3

Eén van zijn vroegste successen kwam in 1997 toen hij verkozen werd tot nieuw regionaal talent. 1997 was een heel belangrijk jaar voor Enrico, want gedurende dat jaar volgde hij veel lessen bij de belangrijkste Italiaanse bonsai scholen, en specialiseerde hij zich op techniek en verfijning.

ES1

Het ontwikkelen van zijn vaardigheden liet toe dat Enrico in zijn eigen stijl kon werken, en de kwaliteit en excellentie van zijn werk werd een graadmeter voor Italiaanse bonsai scène.

ES2

Enrico werd de jongste Italiaanse bonsai instructeur en professioneel in Italië. In 2002 richtte hij de Progetto Futuro Bonsai School op, en binnen een paar jaar werd het de 4e Italiaanse bonsai school die erkend werd door de UBI. (Italiaanse Bonsai Unie) Enrico begon op te vallen in de internationale scène, en won belangrijke nationale en internationale prijzen zoals de Ben Oki International Design Award in 2003 , 3 UBI Prijzen ( de belangrijkste prijs in Italië ), 2 vermeldingen van verdienste, en hij werd uitgenodigd als demonstrator tijdens vele bonsai evenementen.

ES0

De ProgettoFuturo Bonsai School won de titel “School van het jaar 2007”, en is drijvende kracht in de Italiaanse bonsai scene. Deze school telt meer dan 150 studenten in het hele land. Enrico werkt graag op elk soort materiaal, maar in het bijzonder op yamadori bomen, waarbij hij vooral veel aandacht besteed aan technieken en oog voor detail.

Voor zijn demo op onze tentoonstelling, zal Enrico werken aan deze yamadori Juniperus sabina:

ES 2

Een prachtige Spaanse yamadori jeneverbes, waar Enrico vast en zeker enkele uren zoet mee zal zijn. Zal hij zijn naam als Italiaanse top artiest kunnen waarmaken? Qua techniek zal je zeker één en ander kunnen bijleren van deze meneer, kom dus zeker eens kijken naar zijn demo, die waarschijnlijk de ganse zaterdag in beslag zal nemen…

Enrico Savini contactgegevens:

Website: www.progettofuturobonsai.it

E-mail: savini@bonsaiclub.it

Facebook pagina: www.facebook.com/enrico.savini.3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.