Tony Tickle

Tony Tickle komt uit Manchester (Engeland), en beoefent bonsai sinds 1983. Ondertussen heeft hij zich gespecialiseerd in inheemse Europese bomen, en in het bijzonder meidoorn, taxus en dennen, waar hij zelf yamadori van verzamelt. Hij werd in 1995 winnaar van de voorselectie van de nieuwe talenten wedstrijd in het Verenigd Koninkrijk, en behaalde een tweede plaats in de eerste Europese nieuwe talentenjacht in Monaco…

TT3

Tony demonstreerde op de belangrijkste congressen in het Verenigd Koninkrijk en Europa, en verschillende van zijn artikels zijn wereldwijd gepubliceerd. Hij heeft 4 keer deelgenomen aan de prestigieuze Gingko awards,  in 1997 won hij een Ginkgo Award. Alsook kreeg hij een UBI Award in 1997 en 1999, en een EBA Award of Merit (1999). In 2001 nam hij deel aan het World Bonsai Congres in Munchen. Hij werd ook genomineerd voor een Noelanders trophy in 2009, alsook voor tal van andere Europese evenementen. Hij zetelde in de raad van Bestuur voor Bonsai Clubs International van 2003 tot 2005, en is lid van de Association of British Bonsai Artists.

TT2

TT1

TT0

Hij demonstreerde reeds in vele clubs, verenigingen en organisaties in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Tony meent dan ook dat het belangrijk is om nooit te stoppen met leren, en reist veel om samen te werken met de beste bonsai kunstenaars. Het delen en geven van kennis is de sleutel tot Tony’s eigen lesmethoden, en daarom startte hij in 2004 met BURRS, een bonsai workshop van een weekend lang met vele uitgenodigde internationale bonsai artiesten, die hun kennis en talent komen delen met een beperkt aantal deelnemers.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VYqCEtR9cKs[/youtube]

 

Hij zal voor ons een lezing verzorgen over de geschiedenis van enkele van zijn bekende meidoorns, waaronder de ‘Fat guy’ en zijn meidoorn in vlotstijl. (Tony brengt deze bomen trouwens mee! Je zal deze bomen dan ook van dichtbij kunnen bekijken)

TT Fat guy

Hij zal ons via een presentatie tonen hoe hij van in het begin te werk is gegaan met deze bomen, startend bij het uitgraven van het startmateriaal, tot wat deze bomen nu zijn. Wie Tony al eens aan het werk gezien heeft, weet dat hij zulke lezingen zeer goed kan brengen. Ook deze keer belooft het weer heel interessant te worden. Zijn presentatie zal doorgaan op zondagnamiddag, zorg dus dat je er op tijd bij bent als je een plaats op de eerste rij wil!

Tony Tickle contactgegevens:

Website: yamadoriforsale.com

E-mail: tony@tickle.co.uk

Facebook: www.facebook.com/tony.tickle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.