Márcio Meruje

MM1

Na 10 jaar Shotokan karate te beoefenen, kwam in 2003 bonsai op vrij natuurlijke wijze in het leven van Márcio. Ondertussen is hij een gecertificeerd bonsai leraar geworden in Portugal, en heeft hij zijn eigen bonsai studio: Kensho Bonsai Studio.

MM0

Hij heeft dan ook bij verschillende meesters stage gelopen, waaronder Rui Ferreira, Jean-Paul Polmans, Tony Tickle, Mario Komsta, Kevin Wilson, en Hotsumi Terakawa. Hij is stichtend lid van Bonsai Club Sintra, en was ook lid van het organiserend comité van het derde nationale Portugese Bonsai Congres in 2011. Tijdens deze tentoonstelling kreeg Márcio een eervolle vermelding voor zijn Satsuki Azalea.

MM3

Hij heeft ook al met enkele artikels in het Bonsai Focus gestaan, met o.a een heropfrissing van een Juniperus rigida en een vormgeving van een Buxus. En we kennen hem natuurlijk ook nog van zijn demo op de eerste EUK BONSAI TEN in 2010, waar hij een Larix yamadori onder handen nam…

MM2

Voor zijn demo op de EUK BONSAI TEN 2013 zal Márcio werken op een indrukwekkende yamadori Pinus sylvestris, die al een tijdje voorbereid werd om zijn eerste vormgeving te krijgen.

MM5

Benieuwd hoe Márcio deze boom zal vormgeven? Kom dan kijken naar zijn demo op zondag 1 december 2013 tijdens de EUK BONSAI TEN 2013!

Contactgegevens Márcio Meruje

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.