Eda Uchi Kai zomeruitstap 15 augustus 2018

Naar jaarlijkse traditie proberen we ook in de zomerperiode iets te organiseren voor onze clubleden. Niet al te gemakkelijk daar het niet simpel is om een geschikte datum te vinden voor iedereen, maar ook om een interessant dagprogramma te vinden. Voor dit jaar hadden we gekozen voor een groepsbezoek aan het Ginkgo Bonsai Center van Danny & Ingrid in Laarne. En in de namiddag een bezoek aan het Allied Forces museum van Raf & Cindy in Herselt. En ik meen te mogen zeggen dat we er toch weer een prachtige dag van gemaakt hebben…

We hadden omstreeks 10 hr ’s morgens afgesproken aan de ingang van het Ginkgo Bonsai Center, en na een hartelijk ontvangst door Danny & Ingrid zijn we dan door het enorme aanbod van bonsai en alles wat er mee te maken heeft gaan rondneuzen. Enkele sfeerbeelden uit het bonsai center…

In de vroege namiddag hebben we dan nog gezamenlijk genoten van een middaglunch aan het cafetaria van het bonsai center. Na het afrekenen van degenen die iets hadden aangekocht, zijn we dan gezamenlijk richting Herselt vertrokken, voor het tweede deel van ons programma…

Zware bomen, zware jongens! Dit boompje veranderde van eigenaar en had wel enig gewicht…

In de vroege namiddag zijn we dan aangekomen in Herselt, en zijn we als koningen ontvangen bij Raf & Cindy. Aan de ingang van de tuin stond een zelfgebouwde tokonoma met een mooie yamadori Larix ons al op te wachten. Na de kennismaking met de huisdieren, hebben we een uurtje ontspannen genoten van hun tuin met prachtige bonsai en een joekel van een koi-vijver. We werden dan ook nog verwend door Raf en Cindy met een heerlijk stukje taart en drank voor iedereen…


En dan was het tijd voor een rondleiding in het Allied Forces museum, samen met de man die dit in de loop van zijn leven door zijn passie over dit onderwerp heeft opgebouwd. Ongelofelijk wat een hoeveelheid oorlogstuig je in dit museum kan bekijken. Van de allerkleinste wapens tot heus afweergeschut, kanonnen en voertuigen om U tegen te zeggen. Je krijgt er dan ook nog een gedetailleerde uitleg bij van eigenaar Raf over hoe die dingen allemaal gebruikt werden, en hoe ze hun rol gespeeld hebben in de geschiedenis. Moeilijk om dit alles in beeld te brengen, maar onderstaande foto’s geven toch al een indruk over wat je kan bekijken hier…

Raf en RAF

Een echte Harley Davidson…

Bij elk stuk kregen we de uitleg over van wie het was, en hoe het werd gebruikt tijdens de oorlogen. Al onze vragen werden ook vakkundig beantwoord…

Nog nooit heb ik zoveel wapens op een hoop gezien, zelfs niet in mijn legerdienst…

Je vind er zelfs een heuse infirmerie met operatietafel…

Een uniek stuk uit het museum, en volgens Raf zelfs het pronkstuk. Een soort kano die tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt werd tijdens operatie Frankton, helemaal gerenoveerd zoals ze in WO II gebruikt werden. Gemaakt van een licht aluminium dat niet magnetisch was vanwege het vervoer van mijnen. Hier zou volgens Raf nog maar twee originele stukken van bestaan in de wereld!

En je stapt dan gewoon verder in de geschiedenis van de oorlogen…

Een gevreesd oorlogstuig uit WO II, een vlammenwerper…

Het laatste deel van ons bezoek bracht ons in een kamer waar we de gruwelen uit concentratiekampen mochten aanschouwen. Samen met de verhalen die Raf hier weet te vertellen, kan ik je gegarandeerd kippenvel beloven!

Je vind er originele en intrigerende stukken die uit de concentratiekampen van Auschwitz of Birkenau kwamen, elk met een eigen verhaal…

Hoe boeiend het ook was, na ons bezoek aan het museum hebben we het ‘oorlogsgeweld’ dan eventjes laten bezinken, en maar achter ons gelaten. Nog even op het gemak genoten van de tuin van Raf en Cindy met een drankje, en daarna zijn we met de ganse groep lekker uit gaan eten. Een mooi plekje op het terras gevonden, en met de nodige grappen en grollen weer genoten van elkaars gezelschap. Ideaal om een mooie en geslaagde daguitstap af te sluiten…


Zo, langzaamaan gaan we richting september, en starten we onze activiteiten weer op. Geniet nog van de rest van het zomerverlof, en dan zien we elkaar weer begin september tijdens onze volgende bijeenkomst. Tot dan!

Dank aan Danny & Ingrid, en Raf & Cindy voor hun hartelijke ontvangst. Het was top!

Zomerse groeten,
Hans

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *