EUK op de Club Trophy 2012 in Genève

Begin dit jaar werd onze vereniging Eda Uchi Kai uitgenodigd om deel te nemen aan de tweede editie van de Tropheé des Clubs Bonsai in Veyrier nabij Genève in Zwitserland. Deze tentoonstelling waarbij deelnemende clubs elk 10 meter ter beschikking krijgen wordt tweejaarlijks georganiseerd door Bonsai Club Du Leman. Elke deelnemende club moet op deze 10 meter minimaal 7 bomen plaatsen naar eigen goeddunken, om een zo mooi mogelijke opstelling van het geheel proberen te maken. Deze opstellingen worden dan gejureerd door professionele bonsai artiesten, en de vereniging met de beste opstelling wint dan de club trofee, waar een mooie prijs van 1000 euro is aan gekoppeld.

Dit jaar hadden we als vereniging besloten om onze kans te wagen, en naar Zwitserland af te zakken om deel te nemen aan deze club tentoonstelling. Met een gehuurde bestelwagen zijn we vrijdagmorgen 13 april met 4 leden en een hele hoop bonsai en opstellingsmateriaal afgezakt naar Veyrier. Tegen de vroege avond waren we al ter plaatse, en konden we onze opstelling klaar zetten voor deze tentoonstelling. Zaterdagmorgen gingen de deuren dan open voor het publiek, en tijdens de dag werden de opstellingen beoordeeld door de jury, die deze editie bestond uit Alain Arnauld uit Frankrijk, John Pitt uit Engeland, en Michele Andolfo uit Italië. Na het afsluiten van de eerste dag werden alle deelnemende clubs bij elkaar geroepen voor de prijsuitreiking. Met veel plezier mochten we vernemen dat onze club Eda Uchi Kai de eerste prijs had behaald op dit evenement! Hieronder enkele foto’s van onze opstelling en de prijs uitreiking:

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Met enige fierheid zijn we dan zondagavond terug huiswaarts gekeerd met de club trofee en de cheque t.w.v. 1000 euro. Met deze eerste plaats hebben we het bestaan van onze club weer eens aangestipt. Er zal in het volgende nummer van het Franse bonsai magazine Esprit Bonsai nog een tweetal bladzijden gewijd worden aan onze opstelling, en er wordt ook wat verteld over onze club. En als winnaar van de club trofee zijn we uiteraard ook weer uitgenodigd om de volgende editie in 2014 weer deel te nemen. Ik denk dat we dan ook mogen spreken van een zeer geslaagd weekend voor onze club!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »