Vergadering 7 maart 2011 – Boombespreking door Mario Komsta

Boombesprekingen zijn altijd interessant omdat je dan eens een andere mening over je bomen te horen krijgt. En als het dan boombesprekingen zijn met iemand die zoveel ervaring heeft als Mario Komsta, dan wordt het zeker interessant! Want er wordt dan niet alleen over de toekomst van de boom gepraat, maar ook over hoe je de boom in kwestie dient te verzorgen om je doelen te bereiken. Want volgens Mario is de juiste verzorging, het toepassen van de juiste technieken op het juiste moment, samen met het meest gepaste grondmengsel voor de boomsoort, en een goede bemesting, de sleutel tot succes bij het opbouwen van goede bonsai!

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Bij de meeste bomen die Mario tijdens deze avond besproken heeft, kwam hij al snel tot de conclusie dat de verzorging niet altijd even correct toegepast werd. Hij heeft ons dan ook heel wat tips meegegeven over het onderhoud van de bomen, en ons benadrukt dat het onderhoud bij bonsai van essentieel belang is om tot goede resultaten te komen. Want als je onderhoud niet deugt, dan zal het heel moeilijk worden om je gewenste resultaat te bereiken.

Ik ben er zeker van dat iedereen wel iets bijgeleerd heeft tijdens deze boombesprekingen. Het is nu echter weer aan ieder van ons om er ons voordeel uit te halen, en onze bonsai verder te verbeteren.

Tot de volgende afspraak!

Hans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate ยป