4 oktober 2010 – Workshop pottenbakken Bryan Albright

Op 4oktober 2010 hadden we Bryan Albright uitgenodigd om ons nog eens een keer te begeleiden voor een workshop pottenbakken. Hoofdthema was het maken van een kurama-ishi. Een kurama-ishi is een schelp in de vorm van een halve maan (maanschelp), welke je kan gebruiken als bonsaischaal.

Na wat uitleg van Bryan over hoe je best te werk gaat bij het aanmaken van zo’n kurama-ishi, kregen wel allemaal een homp klei, en konden we onder begeleiding van Bryan onze toekomstige meesterwerken in elkaar steken. Bij de ene lukte het natuurlijk al wat beter als bij de andere, maar uiteindelijk hebben we allemaal toch wel enkele mooie schalen in elkaar kunnen steken. Ik ben zeker benieuwd als deze schalen volgend voorjaar terug naar de club komen, want ik denk dat er wel enkele hele leuke gaan tussen zitten.

Hieronder enkele foto’s die ik genomen heb tijdens de workshop…

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Het was in ieder geval weer een zeer ‘creatieve’ avond, waar de deelnemers zich goed geamuseerd hebben. Hopelijk geraken deze schalen goed over de Noordzee, en over 2 weken – nadat de klei goed droog is – worden onze schalen dan gebakken in de oven van Bryan. Hij zal onze schalen dan ergens begin 2011 terug bezorgen…

Tot de volgende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »