Vergadering januari 2010 – Nieuwjaarsreceptie en demo

Ons nieuw Eda Uchi Kai werkjaar 2010 is vandaag officieel van start gegaan! Ondanks het slechte weer was de opkomst behoorlijk. De aanwezigen werden dan ook beloond met een lekker glaasje Cava, allerlei hapjes en taart. Na de verplichte ‘Beste wensen’ en een toast op het nieuwe jaar, mocht demonstrator van dienst Jean-Paul van start gaan met een herstylering van een reeds gevormde Pinus.

De demoboom – een Pinus sylvestris

De demonstrator van dienst – JP Polmans

De boom was al enkele jaren in training, en genoeg gerijpt om er wat bochtenwerk te gaan uitsnoeien van een vorige stylering. Dus geen demo met felle buigingen en zware ingrepen. Door de vorst is dit trouwens niet echt gezond voor een boom, dit kun je dan beter doen als het terug wat warmer is.

Bespreking van de boom

Ondertussen werd de demoboom eerst door alle leden besproken. Iedereen kon zijn mening geven, voor- en nadelen werden besproken, en met wat hulp van enkele vrijwilligers werd de boom eerst volledig ontdraad. Ondertussen hadden de leden inzage in het jaarverslag van 2009, en het kasboek van de club. De verplichte formaliteiten voor een statutaire vergadering werden voldaan. Het nieuwe jaarprogramma werd voorgesteld, en uitgedeeld in de vorm van een flyer. En er werd nog wat uitleg geven over hoever we staan met onze tentoonstelling, die er nu toch stilaan dichterbij begint te komen. Enkele punten zullen nog moeten besproken worden, en verder uitgewerkt. En er werd uiteraard weer wat bijgepraat.

Het jaarverslag lezen

Even wat bijkletsen

En controleren of JP zijn werk wel goed deed

Ondertussen zijn alle takken die nu overbodig of verkeerd geplaatst stonden in de boom, zonder pardon weg gesnoeid. De takken werden weer bedraad, en mooi uitgevormd. Na het uitvormen werd de boom nogmaals besproken door de leden, en met een witte servet werd getest of sommige takken niet beter verwijderd zouden worden. Nadien was de meerderheid het er over eens dat het de boom ten goede zou komen om de kroon lichter te maken, en dus maar met 1 tak te gaan werken. De snoeischaar deed ongenadig zijn werk, en dat resulteerde in een mooie bunjin-achtige cascade. Uiteraard oogt de pot nu veel te zwaar. Maar de boom is nu veel luchtiger geworden, en de mooie bewegingen zijn nu ook meer geaccentueerd. Nu weer enkel jaren verfijnen, en dan is dit weer een ‘bijouke’…

JP @ work

Controle of het onderste gedeelte weg kan of niet

En knip! Weg met die tak.

Het resultaat: een fraaie bunjin-achtige cascade.

Ook werd de verkoop van de tombola opgestart, met een iets andere formule dan gewoonlijk. De winnaar zal getrokken worden op onze Eda Uchi Kai Ten. Meer info hierover binnenkort op het EUK club-forum. Ik wil jullie er ook nog eens aan herinneren dat er in februari geen gewone club-vergadering voorzien is, maar wel een werk-weekend op 13 en 14 februari om onze geselecteerde bomen voor de tentoonstelling nog volledig in orde te brengen. Tot dan!

Bonsai groeten,
Hans

Dit bericht is geplaatst in Vergaderingen 2010. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.