Vergadering 2 november 2009 – Boombespreking

Deze maand hadden we nog een laatste keer een boombespreking voor mogelijke kandidaten voor onze tentoonstelling. Het leuke van zulke boombesprekingen is dat je dan de mening van andere mensen te horen krijgt, die soms de boom dan voor de eerste keer te zien krijgen. Dikwijls hoor je dan dingen die voor de eigenaar heel vanzelfsprekend kunnen zijn, maar soms hoor je toch ook aandachtspunten of ideeën van iemand met een heel ander visie dan de eigenaar, en dit geeft soms verfrissende ideeën. Dit zijn enkele van de bomen die op deze avond besproken zijn geweest.

Een mooie Satsuki azalea van Marinko Beg. In het voorjaar volledige kaal gezet geweest. Vraag is of hij nog voldoende mooi in loof gaat staan tegen de Ten.

Een uit zaad opgekweekte Zelkova serrata van Alain de Wachter, wat op zich al een hele prestatie is. Prachtig vertakt boompje dat een mooi landschapsgevoel oproept. Misschien nog een andere schaal eronder?

Een moeder-kind Picea van Henny Roos. Mooi geheel dat mits de takken terug goed gepositioneerd worden er zeker mag zijn.

Grote Acer palmatum van Harry Martens. Natuurlijk ogende boom met prachtige voet.

Het beoordelen van een boom.

Mooie Acer palmatum met een zware karaktertak. Sommige takken zijn nog wat zwak tegenover de rest van de boom. Mag iets meer terug in evenwicht gebracht worden. Heeft zeker potentie voor de toekomst!

Volgende afspraak is op 7 december voor een lezing over het opstellen van shohin bonsai. Verleden afspraak waren Jos Corstjens en Daan Giphart door omstandigheden niet tot bij ons geraakt. Maar we hebben Jos en Daan dan toch nog kunnen vastleggen voor dit jaar. De normaal voorziene demo / tombola van de maand december is dus verschoven naar januari 2010.

Tot de volgende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »